Over ons

Perfect Logistic Quality B.V., kortweg PLQ, werd vijftien jaar geleden opgericht door Remco Koornneef en telt inmiddels bijna vijftig medewerkers. PLQ verzorgt op landelijk niveau de inzameling van kleding, schoenen, tassen, riemen, textiel en klein speelgoed. Meestal voor goede doelen en charitatieve instellingen, maar ook andere opdrachtgevers weten ons steeds vaker te vinden. Dat doen wij zowel huis-aan-huis als door het ledigen van kledingcontainers. Op het gebied van de huis-aan-huisinzameling mogen wij onszelf marktleider noemen.

PLQ maakt onderdeel uit van The Base Delft Holding B.V. dat verder bestaat uit sorteercentrum Hits Service Nederland B.V. en de winkelketen Triple-G. Deze zelfstandige maar nauw aan elkaar gelieerde bedrijven dragen de principes van het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Dat wil zeggen dat in al onze bedrijfsprocessen het creëren van een meerwaarde voor mens, milieu en maatschappij steeds centraal staat. Zo bestaat ons personeelsbestand voor circa 80% uit medewerkers met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt, zijn al onze voertuigen voorzien van de hoogste Euronormen om CO2-uitstoot tot een minimum te beperken en verlenen wij zoveel mogelijk opdrachten aan SW-organisaties.

Dat viel ook de vakjury van De Kracht van Delft, een collectief van driehonderdvijftig ondernemers, op. In 2016 werd Remco uitgeroepen tot 'Delftse ondernemer van het jaar'. Thema dat jaar was social business.